§ 3. - Dodatkowe informacje umieszczane na oznakowaniu materiałów paszowych lub mieszanek paszowych.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2008.138.869

Akt utracił moc
Wersja od: 31 lipca 2008 r.
§  3.
Dodatkowe informacje, które mogą być umieszczane na opakowaniu mieszanek paszowych lub na etykiecie dołączonej do tego opakowania albo dołączone do dokumentów przewozowych, zawierają:
1)
znak identyfikacyjny lub handlowy wytwórcy albo podmiotu dokonującego pakowania, albo innego podmiotu wprowadzającego do obrotu mieszankę paszową, który jest odpowiedzialny za informacje umieszczane na oznakowaniu mieszanki paszowej;
2)
imię, nazwisko, miejsce zamieszkania i adres albo nazwę, siedzibę i adres wytwórcy albo podmiotu dokonującego pakowania, albo innego podmiotu wprowadzającego do obrotu mieszankę paszową, który nie jest odpowiedzialny za informacje umieszczane na oznakowaniu mieszanki paszowej;
3)
nazwę państwa, w którym wytworzono mieszankę paszową;
4)
cenę mieszanki paszowej;
5)
opis lub nazwę handlową mieszanki paszowej;
6)
określenie stanu fizycznego mieszanki paszowej lub procesu technologicznego zastosowanego do jej uzyskania;
7)
wskazanie zawartości wody i poziomu zanieczyszczeń mineralnych, jeżeli nie zostały przekroczone wartości określone w przepisach w sprawie dopuszczalnej zawartości wody, substancji wiążących, zanieczyszczeń roślinnych oraz zanieczyszczeń mineralnych w materiałach paszowych i mieszankach paszowych;
8)
określenie daty produkcji mieszanki paszowej przez wskazanie dni, miesięcy lub lat poprzedzających upływ okresu przechowywania: "wytworzono (dni, miesiące lub lata) przed upływem okresu przechowywania";
9)
wskazanie - obok daty produkcji mieszanki paszowej, o której mowa w pkt 8 - miejsca umieszczenia informacji dotyczącej okresu przechowywania tej mieszanki, w przypadku gdy okres przechowywania mieszanki paszowej jest umieszczony w innym miejscu niż przeznaczone do umieszczania informacji składających się na oznakowanie mieszanek paszowych;
10)
informacje, które są określone w załączniku nr 1 do rozporządzenia.