§ 3. - Dotacja przedmiotowa do posiłków sprzedawanych w barach mlecznych.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2023.2014 t.j.

Akt obowiązujący
Wersja od: 26 września 2023 r.
§  3. 
1. 
Dotacja może być przekazana na dotowane posiłki przedsiębiorcy prowadzącemu bar mleczny, który:
1)
stosuje stawkę narzutu nieprzekraczającą 45% wartości surowców zużytych do przyrządzania dotowanych posiłków;
2)
sprzedaje dotowane posiłki w lokalu oznaczonym jako "bar mleczny";
3)
spełnił warunki, o których mowa w § 5, § 6 i § 10;
4)
złożył wniosek, o którym mowa w § 7.
2. 
Korzystanie z dotacji pozostaje bez wpływu na sprzedaż posiłków niedotowanych w barze mlecznym oraz na zużywanie surowców do przyrządzania posiłków niedotowanych.
3. 
W przypadku wykorzystania środków określonych w ustawie budżetowej na dotację przedsiębiorca prowadzący bar mleczny nie jest zobowiązany do stosowania ograniczenia wysokości stawki narzutu, o której mowa w ust. 1 pkt 1.