§ 3. - Procedury urzędowe kontroli produktów pochodzenia zwierzęcego przeprowadzane przez organy Inspekcji Weterynaryjnej.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2008.143.895
Akt utracił moc
Wersja od: 6 sierpnia 2008 r.
§ 3.
Kontrola obowiązujących w zakładzie wewnętrznych systemów kontroli bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego i przestrzegania zasad higieny polega na sprawdzeniu stanu faktycznego oraz dokumentacji w zakresie:
1)
badania wody;
2)
czyszczenia, mycia i dezynfekcji urządzeń i sprzętu;
3)
stanu zdrowia pracowników;
4)
danych dotyczących temperatury przechowywania produktów pochodzenia zwierzęcego;
5)
skuteczności zabezpieczenia zakładu przed dostępem owadów i gryzoni;
6)
sposobu zabezpieczenia produktów pochodzenia zwierzęcego przed zanieczyszczeniem;
7)
stanu sanitarno-higienicznego budynków, linii produkcyjnych i otoczenia zakładu.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .