§ 3. - Szczegółowe zasady organizacji Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2021.1624 t.j.
Akt obowiązujący Wersja od: 6 września 2021 r.
§ 3.
1.
W skład wojewódzkiego inspektoratu wchodzą następujące komórki organizacyjne:1)
wydział kontroli;2)
wydział organizacyjno-administracyjny.2.
W wydziale:1)
kontroli można wyodrębnić:a)
sekcję kontroli jakości handlowej,b)
sekcję kontroli rolnictwa ekologicznego i produktów regionalnych,c)
sekcję kontroli odrębnych;2)
organizacyjno-administracyjnym można wyodrębnić:a)
sekcję księgowości,b)
sekcję kadr,c)
sekcję prawną,d)
sekcję sprawozdawczości i ewidencji.3.
W skład wojewódzkiego inspektoratu mogą wchodzić także:1)
oddziały wojewódzkiego inspektoratu oraz wydziały i samodzielne stanowiska pracy, tworzone w miejscach odpraw celnych lub w innych miejscach, jeżeli jest to uzasadnione potrzebą wykonywania kontroli jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych;2)
samodzielne stanowiska pracy.4.
Oddziałem lub wydziałem wojewódzkiego inspektoratu kieruje kierownik tej komórki organizacyjnej przy pomocy zastępcy kierownika.5.
Sekcjami, o których mowa w ust. 2, kierują kierownik wydziału, zastępca kierownika wydziału albo główny specjalista.